Rujan 2021.

Kroz mjesec rujan s djecom smo obilježili :

Europski tjedan mobilnosti  tradicionalno se obilježava u tjednu od 16. - 22. rujna. Ovogodišnja tema bila je " Krećimo se održivo ! Ostanimo zdravi ! ". U skladu sa svojom dobi djeca su se bavila raznim aktivnostima , crtala su , bojala, slikala , usvajala su nove pojmove ( od semafora do različitih vrsta prometnih sredstava ). Čitali smo razne slikovnice vezane uz promet, enciklopedije i priče. Djeca mješovite skupine izradila su i plakat dok su djeca u jasličkoj skupini trganjem papira i ljepljenjem izradila semafore. Koristeći se pedagoški neoblikovanim materijalom djeca su izradila i male automobile . Uz Europski tjedan mobilnosti obilježili smo i Dan hrvatske policije.

Prvi dan jeseni 23.09. - jesen je jedno od najljepših godišnjih doba koje nam nudi pregršt boja, okusa i mirisa. Sunčano i iznimno toplo vrijeme išlo nam je na ruku pa smo svakodnevno veliki dio vremena provodili na otvorenom prostoru. Uz likovne, glazbene , istraživačko-spoznajne i druge aktivnosti obilježili smo prvi dan jeseni. U jasličkoj skupini rujan je u znaku adaptacija novo upisane djece, no unatoč tome odgojiteljice su i za naše namlađe pripremile aktivnosti sukladno njihovoj dobi.

Svjetski dan zaštite zdravlja zubi 25.09. - iako zbog epidemioloških mjera još uvijek djeca ne peru zubiće u Vrtiću nastojali smo ih kroz razne aktivnosti potaknuti na pravilno pranje zubića, razgovarali smo zašto je važno svakodnevno prati zubiće te koliko je ishrane važna za zdravlje zubića ...Čitali smo slikovnice i pjevali pjesmice vezane uz temu zuba.