Ožujak 2024.

Kroz mjesec ožujak za djecu su planirane razne aktivnosti pri čemu se stavljao fokus na cjelovit razvoj djeteta kroz sva razvojna područja. Dolazak proljeća i prvih proljetnica bili su poticaj za mnogobrojne aktivnosti : imenovanje i prepoznavanje , opisivanje, likovne aktivnosti i dr.

U vrtićkoj skupini osobito zanimljiva tema bili su " Kukci ". Djeca su istraživala i proučavala razne enciklopedije, promatrale pod lupom donešene kukce, likovno su se izražavala raznim tehnikama pri čemu su djeca koristila i pedagoški neoblikovani materijal. Svako dijete uz pomoć roditelja kod kuće je pripremilo malu prezentaciju o najdražem kukcu,  koju su potom predstavili svojim prijateljima u skupini i zbog toga su bili iznimno ponosni.

" Dan očeva " u skupinama se obilježio  razgovorom s djecom o njihovim očevima, izradom prigodnih čestitki , pjesmicama, stihovima ....

I ove godine naš vrtić sudjelovao je u manifestaciji " Radost Uskrsa u Svetoj Nedelji " oslikavši veliku pisanicu. Djeca su izradila i čestitke za svoje roditelje , te oslikala svoje pisanice. Odgojiteljice su za djecu organizirale na vrtićkom igralištu i " potragu za pisanicama ". Blagdan " Uskrsa " obilježili smo i raznim prigodnim pričama, pjesmicama i kratkim igrokazima.

Sunčano i toplo vrijeme koristili smo za svakodnevni boravak na zraku, sakupljali smo na igralištu otpale grančice , skidali osušene listiće na našim lovor višnjama....