Aktivnosti i događanja u studenom 2020.

Jesensko šarenilo lišća u studenom nije nas ostavilo ravnodušnima pa su djeca tijekom boravka na našem vrtićkom igralištu iskoristila za igru lišćem, gradnju velikih hrpa lišća koje su nam poslužile i tijekom tjelesnih aktivnosti ( preskakivanje hrpa lišća ). Tjelesne aktivnosti održvale su se kako na vanjskom tako i u unutarnjem prostoru u obje odgojno obrazovne skupine.

Svjetski dan izumitelja obilježili smo s djecom kroz razgovor o tome tko su bili izumitelji; koji su najpoznatiji hrvatski izumitelji te što su izumili ; djeca su izradila male replike poznatih izuma od kojih je najzastupljeniji bio " viseći most " a smišljala su i vlastite male izume.

Mjesec hrvatske knjige obilježen je kroz uređivanje kutića slikovnica. Najmlađi su aktivno istraživali slikovnice i bajke. Mješovita skupina popravljala je slikovnice, priče i enciklopedije a izradila su i vlastitu slikovnicu pod nazivom " Čarobno stablo ".

Dan sjećanja za Vukovar ( 18.11. ) s djecom smo zapalili svijećice.

Kako smo ovim mjesecom već uvelike zakoračili u jesen tako su i dječji likovni radovi bili vezani uz tu tematiku. Osim toga u mješovitoj se skupini na zahtjev djece mijenjao raspored kutića u sobi dnevnog boravka što je rezultiralo oduševljenjem te dužom igrom, posebno u kutiću za obiteljske i dramske igre. 

Jesenska svečanost koju svi s nestrpljenjem očekuju već od rujna, na žalost ove je godine  zbog epidemioloških mjera održana bez prisustva roditelja.  Uprkos tome djeca su s nestrpljenjem čekala svoju " potragu za Martinovom guskom " . I tako smo na radost djece ali i nas odraslih nastavili našu dugogodišnju tradiciju uz svjetlost lampiona i slatkog kolača u obliku guske.

Humanitarna akcija za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri održana je spontano na prijedlog ravnateljice Vrtića. Prijedlog je rado prihvaćen od strane roditelja te se samo u nekoliko dana prikupilo mnoštvo potrebnih namirnica koje su ovoj bolnici  i njenim korisnicima prijeko potrebne. Ovim putem zahvaljujemo svim našim roditeljima na podršci i učestvovanju u ovoj humanitarnoj akciji.