23.11.2015." Majica jedna donacije vrijedna"

Ove smo se godine odlučili za sudjelovanje u zajedničkom projektu Udruge DEBRA Croatia / Djeca leptiri i tvrtke Media-plus , kako bismo pomogli prikupiti sredstva za djecu oboljelu od bulozne epidermolize.

Imati buloznu epidermolizu znači imati kožu krhku i ranjivu poput leptirovog krila. I običan dodir može značiti novo oštećenje. Svakodnevnica znači nove rane, previjanja, začuđene poglede, bol, kirurške zahvate, znači stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih. Bebe se rađaju sa bolešću, a većina su 80-100%-tni invalidi već nakon nekoliko godina života. U Hrvatskoj trenutno ima 50-tak oboljelih. Udruga DEBRA ulaže napore u pomaganju djeci i njihovim obiteljima. Najviše se to odnosi na prikupljanje financijskih sredstava za konstantnu nabavku i slanje zavojnog materijala oboljelima.

O početku humanitarne akcije roditelje smo obavijestili putem plakata gdje su se nalazile sve potrebne informacije . U kampanju se uključivalo kupnjom majice sa porukom Udruge Debra Croatia  " Majica jedna donacije vrijedna zajedno za Djecu leptire-Debra". Iako smo mali vrtić,  naši roditelji uvijek se u velikom broju odazovu  akcijama humanitranog karaktera na čemu smo im veoma zahvalni.