Listopad 2021.

Kroz mjesec listopad kroz razne aktivnosti obilježli smo :

  • 1.10. " Dan starijih osoba " - pri čemu smo razgovarali s djecom o njihovim bakama i djedovima, čitali  smo slikovnice, stihove i likovno se izražavali
  • 15.10. " Međunarodni dan pješačenja " - manifestacija koja se održava svake godine u mjesecu listopadu i potiče ekoošku svijest o potrebi očuvanja prirode, a propagira i pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti. Šetnja je najjednostavniji način očuvanja zdravlja, te smo i mi promovirali hodanje kao zdravi način života. Djeca mješovite vrtićke skupine prošetala su Vrtićkom okolicom , a usput smo svratili i do kuće našeg Andrije koji nas je upoznao sa svojim povrtnjakom , voćnjakom te košnicama s pčelama.
  • 16.10. " Svjetski dan hrane " djeca mješovite vrtićke skupine obilježila su izradom prave povrtne pize
  • 17.10. " Dani kruha i dani zahvalnosti za plodove zemlje " - svake se godine obilježavaju tijekom mjeseca listopada. Ove godine u skupinama se uz razne aktivnosti obilježio taj dan. U jasličkoj skupini djeca su sa svojim odgojiteljicama mijesila svoje kruščiće kojima su ukrasila naš " jesenski kutić " dok su djeca vrtićke skupine uz razne likovne i umjetničke aktivnosti obilježila dane kruha.
  • 18.10. " Međunarodni dan kravate " - djeca su obilježila zajedničkom likovnom aktivnosti oslikavajući velike kravate od " žutice "
  • 20.10. " Svjetki dan jabuka " - ovaj dan za djecu je osobito sladak budući da njemu u čast djeca vrtićke skupine s odgojiteljicama pripremaju kolač od jabuka za cijeli Vrtić. Tako su djeca izradila pravi zdravi kolač od slatkih jabuka koje je vrtiću donirao djeda od našeg Brune. S djecom se razgovaralo i o važnosti voća kao dobrog izbora zdrave hrane ...razlikovala su jabuke po boji, okusu;likovno su se izražavali, pjevali pjesmice i sl.