Aktivnosti i događanja u prosincu 2020.

U vrtiću najradosniji mjesec u godini je prosinac. To je mjesec veselja, zajedništva te iščekivanja Božića. Sve naše aktivnosti bile su usmjerene na pripreme za nadolazeći blagdan. Na razini vrtića odgojiteljice su zajedno s djecom uredile zajedničke prostorije. Svaka odgojna skupina izradila je svoj adventski vjenčić kao i adventski kalendar. 

Adventski vjenčić -  Svakog ponedjeljka nakon jutarnjeg okupljanja u skupinama se palila po jedna adventska svijeća. Mješovita vrtićka skupina upoznala su se sa samim značenjem paljenja 1. svijeće kroz razgovor , a isti događaj prepričavali su iz svojih domova. Najmlađi su se jako razveselili svjetlosti svijeća što su nagradili i pljeskom.

Adventski kalendar - otvaranje adventskg kalendara za djecu je bilo nešto što nestrpljivo iščekuju svaki dan. Naravno da je djeci najzanimljivije bilo ono što se nalazilo u džepićima kalendara.

Blagdan " Svetog Nikole " - obilježili smo kroz razne priče, pjesmice, gestovne igre te likovna izražavanja djece. 

Blagdan " Svete Lucije " - s djecom smo obilježili sijanjem pšenice te su do Badnjaka djeca promatrala kako raste, zaljevala je te odnosila kućama.

U iščekivanju i " Djeda Božićnjaka " za tu smo prigodu izradili poštanski sandučić u kojem su djeca ostavljala svoja pisma s božićnim željama

Tijekom cijelog prosinca u vrtiću je vladalo veselo ozračje, puno se pjevalo i plesalo. Na žalost ove godine zbog epidemije nije održana  tradicionalna božićna radionica djece, roditelja i odgojitelja .

Uprkos tome  roditelji su kod kuće s djecom izradili nakit za našu vrtićku jelku , a konačni rezultat je bio prekrasan.