Aktivnosti i događanja u listopadu 2020.

Mjesec listopad obilježilo je mnoštvo aktivnosti vezanih uz godišnje doba " Jesen " i svime onime što nam ona pruža. Djeca su sa svojim odgojiteljicama ispitivala razne vrste žitarica, voća i povrća, istraživala umjetnost pripreme i pravljenja kolača kao i pekarskih proizvoda.

Dječji tjedan obilježili smo u prvom tjednu mjeseca listopada. Cilj dječjeg tjedna je promicanje dječjih prava na raznim razinama, usmjeravanje pozornosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici . Tako su djeca u skupinama razgovarala o dječjim pravima i obvezama, prijateljstvima i različitostima. U sklopu dječjeg tjedna  u Vrtiću smo organizirali i gostovanje lutkarskog studia KVAK s predstavom " Prozor u dvorište " ( 09.10.)

Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje kroz razne aktivnosti su obilježeni u obje skupine. Vrtićem se širio  neodoljivi miris kruha i krušnih proizvoda. Obilježavanje dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša i očuvaju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanje svijesti o zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju stvavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta i prirode. Uz suradnju roditeja dječaka iz mješovite vrtićke skupine tijekom dana kruha za djecu je organizirana radionica " rudarske greblice " koju su nam demonstrirali vlasnici pekare " Nikl " iz Samobora ( 14.10. ). Kruna svakog obilježavanja Dana kruha je blagoslov kruha i krušnih proizvoda. Ove smo ga godine 16.10. u suradnji s našim župnikom M.Kušenićem organizirali u župnoj crkvi što je za djecu bio poseban događaj.

Svjetski dan jabuka ( 20.10. ) i ove smo godine obilježili kroz razne istraživačko-spoznajne, radno praktične i druge aktivnosti. djeci mješovite vrtićke skupine najviše su pak uživala u pripremi raznih slalstica od jabuka.